برای پرورش کبک در ابتدا باید آن را بشناسید . کبک دارای گونههای مختلفی میباشد. این پرنده همه چیز خوار است گر چه بیشتر رژیم غذایی آن ها گیاه خواری میباشد.کبکها بیشتر سالشان را به جستجوی مغزها ، دانهها و توتها می پردازند. آنها در طول فصل تولید مثل ، بیشتر از بیمهرگان و حشرات تغذیه می کنند. حشرات پروتئین بالایی دارند. پروتئین بالای موجود در حشرات به تولید تخم و رشد کبکهای جوان قبل از رسیدن به بزرگسالی کمک می کند. در بزرگسالی، برخی از غذاهای مورد علاقه آنها گندم، ذرت، گل محمدی، جو، خار، دم روباهی و … است.
پرورش کبک در بستر و به شکل سنتی از روشهای اولیه و قدیمی است. این روش سرمایه اولیه کمتری میخواهد اما بازده اقتصادی آن کم است. در این روش مدیریت صحیحی بر خوراک وجود ندارد. کنترل بیماری ها امکان پذیر نیست و تخم های نطفه دار ضعیف تولید میشود. زیرا نمیتوان ضریب نر و ماده را رعایت کرد. در روش پرورش کبک به روش صنعتی به ازای هر نر ، سه یا چهار ماده وجود دارد.
پرورش با قفس یک روش پر بازده است . در آن میتوان پرنده را به صورت اصولی مدیریت نمود.پرورش کبک در قفس بازدهی اقتصادی بسیار بالایی دارد. دراین شیوه هزینه های ثابت کمی بیشتر از روش سنتی است. اما کنترل ضریب نر به ماده برای تولید تخم نطفه دار فراهم میشود. کنترل جیره غذایی و دان مصرفی، کنترل بیماری ها و … بسیار راحت تر می باشد. در این روش به دلیل طبقاتی بودن انواع قفس، استفاده بهینه از واحد سطح میسر میشود. در نتیجه تعداد بیشتری پرنده را پرورش خواهیم داد.
قفسهای کبک در ابعاد ، ظرفیت ها و مدل های مختلف وجود دارد. تجهیزات لازم همچون دانخوری، آبخوری، سینی تخمگذاری، سینی جمعآوری فضولات و … در قفس ها وجود دارد. این تجهیزات امر پرورش کبک را بسیار تسهیل می بخشند.
این پرنده را می توان به راحتی در سیستم قفس پرورش داد. با داشتن فضایی کوچک توانایی پرورش تعداد بالایی را خواهیم داشت.
۱- ارزش غذایی بالای گوشت کبک و وجود بازار داخل و خارج ایران
۲- ارزش غذایی تخم کبک و وجود بازار داخل و خارج ایران
۳-مقاومت بیشتر کبک در برابر بیماری ها
۱-عمر مفید یک کبک ۴ سال است و عمر غیر مفید آن ۷ سال می باشد
۲-کبک ها در سن ۶ الی ۷ ماهگی برای تخمگذاری آماده و به بلوغ جنسی می رسند
۳-کبک ها در سن سه و چهار ماهگی برای کشتار آماده و به بلوغ وزنی می رسند
۴-در طول سال یک کبک چهار ماه تخم گذاری دارد و دو ماه به صورت مطلق استراحت می کند. در این زمان فقط کبک ها فقط می خورند و می خوابند
۵-درجه حرارت برای دستگاه جوجه کشی ۹۹.۸ فارنهایت و رطوبت ۶۰ درجه است. به مرور که جوجه ها می خواهند از تخم خارج شوند رطوبت دستگاه را به ۷۵ میرسانیم
۶-تخم کبک پس از ۲۴ روز به جوجه تبدیل می شود.
۷-کبک پروار آماده کشتار حدود نیم کیلو وزن دارد.
۸-مصرف خوراکی یک کبک در یک روز ۳۰ گرم است.
برای تامین رطوبت مورد نیاز سالنهای پرورش کبک همانند سالنهای قارچ باید از هواساز و مه ساز استفاده کنید. دمای سالنهای پرورش کبک باید در مقدار مناسب تنظیم شوند. بنابراین باید مجهز به فن یا هیتر باشند. ساختمانی که به عنوان سالن پرورش کبک از آن استفاده میشود باید عایق مناسبی برای دما و رطوبت باشد.
همچنین پنجرهها باید در مسیر گردش هوا قرار گرفته باشند. سالنهای پرورش کبک را باید به قسمتهای مختلفی تقسیم میکنیم. سالن را به قسمت های انبار تخمهای نطفهدار و قسمت نگهداری دستگاه جوجه کشی تقسیم کنید.
با ما همراه باشید
برای آشنایی با محصولات گروه تولیدی کارخانه جات آشیونه شامل قفس مرغ تخم گذار و ، قفس بلدرچین ، قفس کبک و قفس جوجه به فروشگاه آشیونه سر بزنید.
همچنین برای اطلاع از محصولات جدید و ارتباط با ما می توانید ازطریق صفحه اینستاگرام به ما مراجعه کنید.
تماس با ما: ۰۹۱۵۸۹۲۰۳۸۱ (واحد فنی) ۰۹۳۷۱۲۱۱۷۰۷ (واحد فروش) ۰۹۱۲۰۲۱۵۷۱۴ (واحد فروش) ۴۴۶۷۴۵۸۵_۰۵۱ (دفتر مرکزی)
آدرس دفتر : استان خراسان رضوی، شهرستان سبزوار ، خیابان نیستان ، ساختمان مرکز رشد دانشگاه حکیم
پرداخت امن در شبکه شتاب
ارسال به سراسر کشور
ارسال رایگان محصولات خانگی
پشتیبانی آنلاین و تلفنی
تضمین کیفیت و قیمت
کلیه حقوقی مادی و معنوی متعلق به گروه تولیدی صنعتی آشیونه میباشد.
طراحی و توسعه توسط تیم رسانه ای آشیونه