قرقاول یکی از بهترین پرندگان است که حتی نسبت به بقیه پرندگان در زمینه پرورش از سود بالایی برخوردار است. این پرنده به صورت وحشی در نقاط مختلف ایران یافت می شود. اگر چه این پرنده به صورت زینتی نگهداری میشود و علاقه زیادی به مصرف گوشت آن وجود دارد اما پرورش آن در سطح کشور بسیار محدود است. معمولاً پرورش قرقاول به دو دلیل صورت میگیرد .دلیل اول کسب درآمد و دیگری علاقه مندی به زیبایی این پرنده است.
مهمترین هدف پرورش قرقاول
۱-تولید پروتئین و مصرف گوشت قرقاول:
گوشت قرقاول یک منبع تامین پروتئین محسوب میشود. گوشت قرقاول یکی از خوشمزهترین و لذیذ ترین انواع گوشت ها در جهان به شمار می رود .این گوشت نسبت به گوشت مرغ یا بوقلمون خواص بیشتری دارد.
۲- زیبایی قرقاول:
یکی دیگر از اهداف و پرورش قرقاول استفاده از زیباییهای این پرنده است. برخی از پرورش دهندگان با انتخاب نژاد های خاص و معین اقدام به پرورش زیباترین پرنده می کنند و پرندگان را به باغ وحش ها و یا باغ پرندگان میفروشند تا در این مکانها در معرض دید همگان قرار گیرد. برخی شهرداریها در شهرهای خود نیز اقدام به راه اندازی قفس های بزرگ در پارک ها کرده اند تا این پرنده را هر روز مورد بازدید صدها نفر قرار دهند .برخی از نژادهای قرقاول مانند قرقاول لیدی و قرقاول های طلایی باعث شده تا برخی از مردم برای زینت باغچه های خانگی به پرورش قرقاول و نگهداری آن اقدام نمایند .
خواص گوشت قرقاول
گوشت قرقاول منبع نیاسین، فسفر، مس، روی، آهن، سلنیوم و غنی از ویتامین های B1، B6 و B12 است .مصرف گوشت قرقاول در طب سنتی نیز جایگاه ویژه دارد. تاثیر عناصر معدنی و ویتامین ها در گوشت قرقاول که بسیار حائز اهمیت است عبارتند از:
۱- کالری پایین
۲- نسبت به مرغ گوشت لخم تری( با چربی کمتر) به حساب میآید .
۳- مفید برای کاهش وزن
۴-محتوای پروتئینی زیاد
۵-بهینه سازی رشد عضلات
۶-منبع مالی پتاسیم
۷-سطح آهن بالاتر
۸-مملو از ویتامین ها
۹-گوشت خوشمزه تر و سالم تر برای مصرف خانواده
۱۰-مفید برای سلامت قلب و عروق
نکات مهم در پرورش گله مولد قرقاول
۱۲نکته مهم در مورد پرورش گله مولد قرقاول وجود دارد .
۱- بهتر است گله قرقاول مادر روی بستر نگهداری شود.
۲- نظافت بستر را رعایت کرده و به فاصله های منظم ضدعفونی و تمیز کنید.
۳-هرچهار عدد قرقاول دست کم یک متر مربع فضا نیاز دارد.
۴- سیستم روشنایی محیط پرورش قرقاول باید توان تنظیم نور را داشته باشد.
۵- از قرقاول هایی که نسبت خواهر و برادری دارند برای تشکیل گله استفاده نکنید.
۶- روشنایی ها با میزان زیاد باعث ایجاد بیماری کانی بالیسم به معنی همدیگر خواری می باشد در بین گله خواهد شد.
۷ -مناسب ترین اندازه نور در زمان تخمگذاری ۱۰ الی ۱۵ لوکس می باشد.
۸ -تهویه سالن اهمیت زیادی دارد. تهویه باید دائم و منظم بوده و شدت آن نباید به صورتی باشد که شوک دمایی در سالن ایجاد کند.
۹- کنترل رطوبت در محیط مجاز باعث خشک ماندن بستر شده و از ایجاد لجن وقارچ در کف بستر جلوگیری میکند. بهترین رطوبت سالن قرقاول ۲۵ الی ۵۰ می باشد.
۱۰- کنترل حرارت سالن قرقاول مولد باعث بالا رفتن کیفیت تولید شده جلوی استرس های دمایی را میگیرد بهترین دما ۲۲ تا ۲۶ درجه است.
۱۱-استرس را در محل کنترل کنید. استرس میتواند از تغییر ناگهانی نور و یا خاموشیهای بیجا، ورود یک شخص، حیوان و یا شی نا آشنا برای پرندگان و یا ایجاد صدا باشد مهمترین استرس ها توسط تغییرات جیره غذایی و دمای محیط حاصل میشود.
۱۲- رطوبت کم (خشک بودن بستر) قرقاول را دچار بیماریهای تنفسی می کند.
با ما همراه باشید
برای آشنایی با محصولات گروه تولیدی کارخانه جات آشیونه شامل قفس مرغ تخم گذار و گوشتی ، قفس بلدرچین ، قفس کبک و قفس قرقاول به فروشگاه آشیونه سر بزنید.همچنین برای اطلاع از محصولات جدید و ارتباط با ما می توانید از طریق صفحه اینستاگرام، صفحه تویتر و کانال تلگرام ما مراجعه کنید.