پرورش مرغ تخمگذار در قفس یا بستر یکی از مهمترین دغدغه های یک پرورش دهنده قبل از شروع پرورش است.
اینکه با توجه به شرایط موجود کدام شیوه پرورش مرغ تخمگذار بهتر و به صرفه تر است؟
در این مقاله سعی داریم شما را با تعریف پرورش مرغ تخمگذار در قفس و بستر ، مزایا و معایب هرکدام آشنا کنیم.
برای دانستن نکاتی که برای هر پرورش دهنده ضروری است با ما همرا باشید.
پرورش مرغ تخمگذار در قفس به یک روند اصلی در پرورش طیور تبدیل شده که به منظور تولید و نگهداری تخم مرغ ها انجام میشود. در روش پرورش در قفس نوع قفس و ویژگی های آن از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. همچنین یک فرایند پیچیده است که نیازمند رعایت تکنیکهای خاصی می باشد.
پرورش مرغ در قفس باعث بالارفتن بهره وری و افزایش تولید محصولات می شود. با قرار گرفتن مرغ ها در قفس ، از فضای کمتری برای حرکت برخوردارند. در نتیجه انرژی آنها صرف تولید تخم مرغ یا گوشت می شود.
با استفاده از قفس برای پرورش مرغ ها، میتوان آغاز و پایان دوره تخمگذاری مرغ ها را به راحتی کنترل کرد.
استفاده از قفس، سبب محافظت از محصولات نظیر تخممرغ و گوشت میشود. قفس باعث جلوگیری از نفوذ حشرات، حیوانات یا عوامل محیطی دیگر به محصولات میشود. درنتیجه از آلودگی و یا آسیب به آنها جلوگیری میکند
پرورش مرغ در قفس از لحاظ بهداشتی بسیار مناسب است. قفس ها را می توان به راحتی تمیز کرد. علاوه بر این، پرنده ها از کود جدا میشوند. در نتیجه باعث کاهش شیوع بیماری ها ، خطر عفونت از طریق آلودگی ها و هزینه درمان میشود.
هنگام استفاده از قفس، میتوان به راحتی تعداد مرغ ها و جابجایی آنها را کنترل کرد. همچنین، در صورت نیاز به تجزیه و تحلیل یک گروه خاص از مرغها ،میتوان آنها را به راحتی جابجایی و در قفس جمعآوری کرده و تجزیه و تحلیل لازم را انجام داد. این مزیت حین واکسیناسیون ، نزاع پرنده ها و یا تخم خواری پرنده خود را نشان میدهد.
پرورش مرغ در قفس باعث صرفهجویی در فضا میشود. با استفاده از قفس، هزینه های لازم برای ساخت مرغداری کاهش می یابد. همچنین میتوان تعداد بیشتری از مرغها را در واحد سطح پرورش داد.
با افزودن ویژگی های جدید در قفس های مدرن مانند سینی کودکش، سیستم آبخوری و…در زمان حذف کود و سایر مدیریت های پرورش صرفه جویی میشود.
قرار گرفتن دانخوری در خارج از قفس ضایعات خوراک را کاهش میدهد و از هدر رفتن آن جلوگیری میکند.
با استفاده از قفس به علت افزایش تراکم پرندگان درصورت عایق بودن محیط آنها پرنده گرم نگه داشته میشود. و نیازی به استفاده از وسایل گرمایشی نیست.
تخم های تولید شده توسط مرغ ها بدون تماس با خوراک و مدفوع مستقیما از قفس خارج میشوند. نه تنها از شکستگی تخم مرغ ها بلکه از آلودگی آنها نیز جلوگیری میشود.
به علت کم تحرکی در مرغ ها و استفاده نکردن از قفس استاندارد مشکلاتی اعم از : بروز مشکل پا، خستگی قفس، سندرم کبد چرب در پرنده ها افزایش میابد.
در قفسها فضای کمتری برای حرکت پرندگان وجود دارد. این ممکن است باعث عصبانیت و تنگی نفس آنها شود و سلامتشان را تحت تاثیر قرار دهد.
جنس قفسها باید از فلزات سخت باشد تا مانع نفوذ حیوانات شکارچی چون سگ ، روباه و… شود. همچنین به خوبی از مرغ ها محافظت کند.
پرورش در قفس هزینه اولیه ی بالاتری نسبت به پرورش در بستر دارد. زیرا نیاز به سیستم های خاص جهت نگهداری و کنترل دارد ، مانند سیستم آبخوری و….
در صورت استفاده از قفس در محیط باز یکی از چالش هایی که با آن مواجه هستید دمای لازم برای پرورش است. به خصوص در فصل زمستان که در این مورد باید قفس را با پوشش مناسبی مثل پلاستیک یا نخ پوشانده و دمای مناسب را حفظ کنید.
در قفس، معمولاً مرغ ها فقط به غذاهای خوراکی و پودرهای تغذیه اعتماد میکنند و امکان تغذیه از حشرات و غیره وجود ندارد.
پرورش مرغ تخمگذار در بستر روشی است که در سراسر جهان استفاده میشود.
نکته ای که در این نوع پرورش حائز اهمیت است خشک نگه داشتن بستر است بدین منظور باید :
۱.به خوبی تهویه شود.
۲.حداقل یک بار در هفته هم زده شود.
۳.فقط تعداد مناسبی از پرندگان نگهداری شود.
۴.نحوه قرار دادن آب برای پرنده باید مورد توجه قرار گیرد تا بستر خشک بماند.
یکی از موارد مهم پرورش در بستر این است که برخی از نیازهای غذایی مانند ویتامین B12 و ریبوفلاوین را برای پرندگان تامین می کند.در این نوع پرورش پرندگان پروتئین های حیوانی یا حشرهای را بدست می آورند.
در بستر به علت بودن فضای کافی پرنده آزادانه تر حرکت میکند.
موادی مانند گرد و غبار اره، برگ خشک، کاه خرد شده و…می توانند به عنوان مواد بستر استفاده شوند.
مرغ های پرورش یافته در بستر دارای شکل بدن بزرگتر و قویتر هستند.
موادی که برای کف بستر استفاده میشود گاها ممکن است برای مرغ ها ایجاد حساسیت کند.
در سیستم پرورش بستر مرغ ها و تولیداتشان از محافظت کمتری برخوردارند.علاوه بر شکسته شدن یا خورده شدن تخم مرغ توسط پرنده ها احتمال نزاع و درگیری بین مرغ ها نیز وجود دارد.
در سیستم بستر امکان ضایع شدن خوراک افزایش میابد . به علت ادغام خوراک و دانه ها با فضولات ،خاک و…
یکی از معذلات پرورش در بستر دشواری نظارت بر پرندگان است زیرا آنها آزادانه در حرکت اند.
فرآیند شناسایی پرندگان غیرمولد نیز در پرورش مرغ تخمگذار در بستر دشوار خواهد بود.
طبق آمار تولید تخم مرغ در مرغ ها پرورش یافته در بستر نسبت به تولید تخم مرغ در مرغان پرورش یافته در قفس کمتر می باشد.
در بستر به علت تاخیر در حذف فضولات و کود مرغ ها احتمال درگیری آنها با بیماری ها و آلودگی ها افزایش می یابد.
انتخاب شیوه پرورش مرغ تخمگذار به موارد زیادی از جمله : فضای پرورش ، شرایط آب و هوایی ، میزان سرمایه اولیه و… بستگی دارد.
که همه موارد فوق باید توسط پرورش دهنده در نظر گرفته شود و شیوه ی مناسب انتخاب شود. در این مقاله سعی کردیم شمارا با پرورش مرغ تخمگذار در قفس یا بستر آشنا کنیم.
از آنجایی که گروه تولیدی صنعتی آشیونه همواره به دنبال رونق کسب و کار مشتریان خود بوده و هست ، با در نظر گرفتن همه موارد فوق قفس مرغ آشیونه را به شما پیشنهاد میکند.
جهت خرید انواع قفس مرغ تخمگذار با ما همراه باشید.
از طریق واتساپ ، تلگرام ، اینستاگرام و ایتا با ما در ارتباط باشید.
با ما در ارتباط باشید..
آدرس دفتر:
آدرس کارخانه:
پرداخت امن در شبکه شتاب
ارسال به سراسر کشور
ارسال رایگان محصولات خانگی
پشتیبانی آنلاین و تلفنی
تضمین کیفیت و قیمت
کلیه حقوقی مادی و معنوی متعلق به گروه تولیدی صنعتی آشیونه میباشد.
طراحی و توسعه توسط تیم رسانه ای آشیونه